آخرین اخبار
کد مطلب: 78061
مظلوميت برنج داخلي و جولان برنج هندي در سبد کالاي دولت
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 783

 


 به گزارش سلام لردگان،سبدي با پنج قلم کالاي اساسي شامل 10 کيلوگرم برنج هندي، دو بطري روغن، 24 عدد تخم‌مرغ (معادل 1.8 کيلوگرم)، 800 گرم پنير و چهار کيلوگرم گوشت مرغ به ارزش 80 هزار تومان بي‌توجه به تعداد افراد هر خانوار و با آب و تاب پر طمطراق دولت از روزهاي آغاز هفته به جامعه هدف 15 ميليون نفره در حال توزيع است.

*ارزش سبد کالايي دولت

اکنون قيمت هر کيلوگرم برنج خارجي در ميادين ميوه و تره‌بار به طور متوسط 3 هزار و 500 تومان است که 10 کيلوگرم آن، 35 هزار تومان مي‌شود.

قيمت هر بطري 800 گرمي روغن مايع در بازار 3 هزار و 170 تومان است که 1.8 کيلوگرم آن، 7 هزار و 132 تومان مي‌شود.

1.8 کيلوگرم تخم مرغ در بازار با قيمت هر کيلوگرم 3 هزار و 980 تومان، مبلغ 7 هزار و 164 تومان مي‌شود.

4 کيلوگرم مرغ با قيمت هر کيلوگرم 6 هزار و 400 تومان در ميادين ميوه و تره‌بار با نرخ 24 هزار و 600 تومان فروخته مي‌شود.

هر بسته پنير بسته‌بندي 450 گرمي در بازار 3 هزار و 500 تومان است که 800 گرم آن مبلغ 6 هزار و 600 تومان مي‌شود.

اگر ارزش بازاري اين اقلام را جمع بزنيم مبلغي بيش از 81 هزار تومان مي‌شود.

*شتاب‌زدگي دولت در انتخاب جامعه هدف

اجراي اين طرح با آن همه شتاب‌زدگي در انتخاب ناعادلانه مشمولان و غير مشمولان از سوي دولت و عدم حمايت دولت از برنج داخلي در انتخاب کالاي توزيعي، پرسش‌هاي زيادي را در اذهان عمومي نقش بست.

پرسش‌هايي مانند چرا برنج هندي؟ چرا مشمولان از طبقات بالاي جامعه انتخاب شدند؟ چرا بسياري از مديران دولتي سبد کالا مي‌گيرند و کارمندان آنها نمي‌گيرند؟ چرا مددجوي کميته امداد اسمش از ليست مشمولان خط مي‌خورد اما مديري با درآمدي چندين ميليون توماني سبد کالا مي‌گيرد؟.

چرا سقف500 هزار تومان حقوق بازنشستگي براي مستمري‌بگيران تأمين اجتماعي تعيين شد؟ چرا معلولان از دريافت همين سبد کم بها محروم شدند؟ شأن و شوکت مردم ما زير صف‌هاي طويل له شد، چه کسي پاسخگو است؟

اگر ارزش ريالي همين سبد کالا به حساب سرپرست خانوار واريز مي‌شد يعني مردم خود نمي‌دانند که چه چيز براي سبد کالاي مصرفي خود و خانواده‌هاي‌شان را تهيه کنند؟ تدبير در کجاي اجراي اين طرح جاي گرفته بود که يک خانواده دو نفره و يک خانواده 5 نفره از يک مقدار کالا در سبد کالايي بهره‌مند شدند، آيا بلوغ فکري اقتضا نمي‌کرد که در اجراي اين طرح دولت از مجلس مشاوره و کمک مي‌طلبيد، به واقع اجراي اين طرح چه کمکي به قشر آسيب‌پذير جامعه کرد،

به جاي چشيدن حلاوت سي و ششمين جشن دهه فجر و پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي، طعم تلخ کاسه «چه کنم چه کنم» هموطنان خود را ديديم و صداي درد را از صف‌ها و ازدحام آحاد جامعه شنيديم.

*مظلوميت برنج داخلي و جولان برنج هندي در سبد کالاي دولت

توليد مرغوب برنج ايراني را رها کرده‌ايم و 600 ميليارد تومان برنج هندي را به بهانه‌هاي واهي وارد کشور کرده‌ايم.

طبق آمار موجود ميزان توليد برنج کشور سالانه بالغ بر 2 ميليون و 300 هزار تن است که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزي امسال 7 درصد رشد داشته است.

حداکثر ميزان مصرف برنج کشور 3 هزار و 900 تن بيشتر نيست بنابراين چرا برنج يک‌ميليون و 600 هزار تن وارد مي‌شود.

ميزان واردات برنج در شش ماه امسال افزايش دوبرابري يافته و مازاد بر نياز مصرف است، چرا دولت به جاي اندکي تدبير و ايجاد اميد در دل کشاورزان اقدام به واردات برنج هندي کرده است.

*افزايش 75 درصدي واردات برنج در سال جاري

دبير انجمن برنج ايران در باره واردات برنج گفت: بر اساس آمار رسمي ميزان واردات در شش ‌ماه امسال، 75 درصد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.

عليزاده شايق، اظهار کرد: اين ميزان واردات بازار برنج را در وضعيت اشباع قرار داده و در واقع در اين مدت دوبرابر نياز کشور برنج وارد کشور شده است.

بهمن حاجعلي، مدير اجرايي طرح سبد کالايي نيز گفت: به دليل محدوديت‌هاي بسته‌بندي و نبود ذخاير مناسب در برنج داخلي از برنج خارجي و هندي 1121 استفاده مي‌شود.

*سبد کالا با برنجي پر از ابهام

با توجه به آمارهاي موجود از واردات برنج هندي به کشور، در دو سال گذشته قيمت پايه برنج هندي 1.5 برابر افزايش يافته و حتي چندي قبل وال‎استريت‎ژورنال نيز در گزارش خود به موضوع افزايش غير قابل پيش‎بيني واردات کشور ما پرداخت و تاييد کرد که تقاضاي بالاي ايران موجب افزايش شديد قيمت برنج هندي شده است.

ايران20 درصد از کل ارزش صادرات برنج هند را به خود اختصاص داده و وارد کننده تقريباً يک سوم از کل برنج صادراتي هندي است.

به دنبال واردات 600 ميليارد تومان برنج هندي، شاهد کاهش چشمگير قيمت برنج ايراني هستيم به طوري که شاليکاران استان گيلان براي رسيدن قيمت برنج به يک‌دوم قيمت واقعي از فروش آن دست نگاه داشته‌اند و برنج‌هاي خود را به اميد رسيدن به نرخ واقعي انبار کرده‌اند.

شاهد جولان برنج هندي در کشور هستيم و مسئولان وزارت جهاد کشاورزي از هر گونه اظهار نظري درباره قرار گرفتن برنج هندي در اين سبد خودداري کرده‎اند.

*رقم هندي رقم ايراني را ناک‌اوت «ضربه‌فني» کرد

محصولي وارد کشور شده و در سبد کالاي دولت جاي گرفته که که به خاطر ارزان بودن موجب به فروش نرفتن برنج داخلي به عنوان محصول راهبردي با قيمت مناسب به فروش شده است.

اگر طبق گفته مدير اجرايي طرح سبد کالا، عدم بسته‌بندي مطلوب برنج ايراني دليل خريد 600 ميليارد تومان برنج هندي بوده است، به واقع دولت نمي‌توانست با اعلام جمعي به کارخانه‌داران و واحدهاي صنعتي چاپ و بسته‌بندي در سراسر کشور در اجراي اين طرح بزرگ کشوري، همت ملي را طلب مي‌کرد تا اميد بيشتري در دل صنعتگران ايجاد شود و کمک قابل توجهي به نجات محصول راهبردي برنج صورت گيرد و هم اينکه سلامت مصرف‌کنندگان تضمين شود، آيا زنگ خطرها براي ابتلاي برنج ايراني به درد چاي، ابريشم و زيتون هنوز به صدا درنيامده است.

مديرکل سازمان استاندارد تهران نيز نه تنها سلامت برنج هندي را تاييد نکرد بلکه از تکذيب آن خودداري کرد.

مسلم بيات، در باره سلامت برنج اظهار کرد: ما نمي‌دانيم در سبد کالا از چه نوع برنجي استفاده شده اما با توجه به اينکه دولت عرضه‌کننده سبد کالا است، اشکالي در اين زمينه وجود ندارد.

*محروميت معلولان از سبد کالاي دولت

رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران با انتقاد از نحوه توزيع سبد کالاي دولت از عدم دريافت تعداد قابل توجهي از معلولان از دريافت سبد کالا خبر داد و گفت: اين در حالي است که مسئولي پاسخگو نيست.

علي همت محمودنژاد، با انتقاد از عملکرد وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در دولت يازدهم گفت: اين در حالي است که دولت حاضر به مواجه شدن با جامعه معلول کشور نيست.

*اعتراض نمايندگان مجلس به نحوه توزيع سبد کالا با برنج هندي

جبار کوچکي‌نژاد نماينده مردم رشت در مجلس با اشاره به مطرح شدن طرح تحقيق و تفحص از بسته کالايي دولت به دليل استفاده از برنج هندي گفت: بيش از 40 نماينده مجلس شوراي اسلامي اين طرح را امضا کرده‌اند.

صفر نعيمي‌رز، نماينده مردم آستارا در مجلس نيز اظهار کرد: نمايندگان مجلس در جريان تهيه و تصويب اين سبد کالا نيستند و نحوه توزيع آن را نمي‌دانند.

موسوي‌نژاد، عضو مجمع نمايندگان بوشهر نيز گفت: دست کشاورزان، نخل‌کاران و محرومان از دريافت سبد کالا محروم شده‌اند.

عباس پاپي‌زاده عضو کميسيون کشاورزي مجلس و نماينده مردم دزفول در مجلس شوراي اسلامي نيز در باره واردات سه برابري برنج هندي و گنجاندن آن در سبد کالاي دولت گفته است که اين کار ضربه جدي به توليد ملي خواهد بود با اينکه در يکي دو سال گذشته اين بحث مورد تا?کيد ويژه مقام معظم رهبري بوده است.

معلولان، کشاورزان، بازنشستگان، دانشجويان، قشر بيکار جامعه، کارگران ساختماني و فصلي، و... که مشمول نيستند، به راستي سبد کالاي دولت نصيب چه کساني مي‌شود.

------------------------

گزارش از: زهرا مصلح

منبع: فارس

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس